Round and round we go

Här är den vackra skapelsen som jag jobbade på igår när internet var nere : D Tror jag ska skippa internet ikväll också, man får så mycket gjort då!
 

SCRATCHSCRATCHSCRATCHSRATCH

Har ni tråkigt? Här får ni lite underhållning! OBS! Se inte Pikachu on acid om ni har epilepsi. Just sayin'. 
 
Spindeln är helt klart bäst!ÄLskar honom. Drömmen skulle ju vara att ha ett djur som kunde prata, hah.

Ritkramp

Har varit utan internet i princip hela kvällen. I början panikade jag och visste inte vad jag skulle göra, men sen var det faktiskt riktigt skönt! Haha, låter som att jag har ett allvarligt beroende. Seriously, måste dra ner på datatiden.. 
Har iallafall suttit och ritat hela kvällen(ni får se imorgon, inte klar än :) ) och legat i hängmattan och bara... varit. Riktigt härligt! Ni borde prova det, haha.
 
Nu är det sussdags för imorgon är det onsdag- jobbigaste dagen på veckan. Skola 8 till 5! 
 
 

Tajhi Mahali and other trippy stuffz

Helgen blev mer awesome än väntat och jag hade the time of my life! I fredags hälsade vi på pappa en snabbis, sen hämtade vi Micke och hade cheeseburger-party hemma med film och mysfaktor 100.
I lördags gick vi på stan med Jonte, åt på Taj Mahal, kidnappade Anneli och Sebastian och for sedan hem till flurken och åt gomiddag(indiskt) och partajade. Såg en massa sjuka youtube videos... ska visa er sen! Haha helt crazy. 
Alla åkte hem igår och jag var som vanligt ledig idag. Så. Skönt. Var inte så sugen på att gå ut i det här ovädret! Plusgrader och hemskheter D: 
 
Men TACK alla för i helgen.. Älskar er! 
 
 
Orkade inte ta så mycket bilder, hade för kul! 

Kreativiteten flödar

Har äntligen kommit igång med projektarbetet! Har hunnit klar med en hel teckning, men har många på g! : ) Ska göra en portfolie (+hemsida) så jag kan göra i princip det jag känner för, hur skönt som helst! 
 

Seen and gone

Hade sjuuukt konstiga drömmar inatt... vaknade både av att jag satt upp med kudden i famnen och stirrade på dörröppningen, vaknade också av att jag hade på mig morgonrocken som jag tagit på mig på något vänster i sömnen.. what. Vaknade kl sju och var jätteförvirrad av alla drömmar, klev upp och gick några varv i lägenheten och gick sedan och la mig igen. Vaknade vid elva sen.. Konstig natt.
 
Gjorde iallafall världens godaste frukost och har bara chillat hela dagen! Snart kommer Evelina körandes från Arjeplog och hämtar upp mig. Vi ska hälsa på pappa och hämta Micke när han kommer med tåget. : ) Helgen kommer att bli underbar. Hoppas på det bästa! Mina två underbaraste, Evelina och Micke ska vara här hela helgen, och mamma är i Stockholm så vi har hela lägenheten för oss själva! 
 
Varm macka, vindruvor och brieost ♥ (tar alltid bort det vita runt osten för det är äckligt.)

Ett 2000-tals trauma

Jag minns det, som om det var för två minuter sedan.. Jag satt vardagsenligt vid min dator och skrollade i nyhetsflödet på facebook, när jag plötsligt inte kunde skrolla mer. Internet fungerade inte. Jag stängde av det, startade om, fortfarande borta. Går in till vardagsrummet där jag möts av mammas förtvivlade röst "funkar ditt internet?" Jag insåg nu att det här var på allvar. Jag sprang tillbaka till rummet och gjorde en felsökning i hoppet om  en lösning. Men nej. Jag hade vid det här laget gett upp, och satte mig och läste en bok istället, tillbakablickandes på datorn. 
 
Efter en halvtimme utan internet så fann jag mig i en hukande position över datorn med rumpan i luften, stirrandes på den lilla varningstriangeln. När skulle den försvinna? Skulle den vara där för evigt? Skulle jag gå under? Frågorna irrade omkring i huvudet och väntan var outhärdlig. 
 
Med ett bekymrat ansiktsuttryck och händerna nedgrävda i kinderna hade jag förlorat allt hopp om kontakt med omvärlden och rullade ner på golvet i förtvivlan. Slängde en sista blick på datorn och skakade av glädje när jag inte längre kunde se någon varningstriangel! 
 
Väl tillbaka i cybervärlden så har jag nu insett att jag borde skära ner på mitt internetbrukande.

Creepy MJ

 

Tardar Sauce

Har det jättemysigt hemma hos Linnea och Saga, känner mig som hemma här! Efter middagen så fick jag och Saga tillåtelsen att rita på köksväggarna, den ultimata friheten. Sjukt kul! 
 
Vi kom in på skräcktema lite. Varför vet jag inte..
 
 
Nu ska jag och Linnea släcka ner och se på Wrong Turn 4! Man kan inget annat än att älska wrong turn. Inavlade hillbillies är ju awesome. 
 
Godnatt!

All is Love

Jag tror jag har ungefär världens bästa familj och vänner. Men det har jag ju sagt så många gånger! Dom är bäst. Ikväll kom Silje och Haffu hit med en massa gosaker och kramar och såg film med mig ♥ Det behövdes! I morgon ska jag dra till min kusin Linnea och ha ett litet slumberparty, kommer bli så mysigt! Och i helgen så kommer min älskade syster hit, och förhoppningsvis världens finaste Micke också. Ni ska alla veta, ovan nämnda och alla ni andra ögonstenar, att jag älskar er och är så glad att ni alltid finns där. Ni gör mig stark. 
 
Här är en låt som beskriver stämningen i mig just nu, en slags melankolisk munterhet;

Jag vet inte vad jag ska känna.

Att man kan bli så otroligt ledsen och nere över någonting man inte ens trodde man ville ha. Känslan är obeskrivlig. UPDATE: Det handlar inte om missfall. Läkaren ringde idag och sa att jag inte kan få barn. 
 
Det första jag möttes av på facebook var den här bilden med texten "Livet är bra fantastiskt, eller hur?" till. Som en rak höger i magen. Nu intar jag position fosterställning och försvinner ett tag. Hejdå världen. 

Sjukhelg=vilohelg

Den här helgen så skulle jag egentligen göra en massa saker, men blev jättesjuk så fick stanna hemma. Missade Toras födesledagsfest :( Men iallafall, här är en liten summering av vad jag har gjort i helgen:
 
  • Det mest dramatiska som hände var att min nallebjörn försökta ta livet av sig genom att hoppa ner från fönstret. Han överlevde.
  • Stod hela lördagen och lagade mat! Av ren uttråkning, hah. Bakade naanbröd och lagade indisk smörkyckling, det blev asgott.
  • Bjöd grannarna på middag : ))
  • Fick en kapla-kompis
  • Sov 14 timmar inatt! 
Sen har jag bara sett en massa film och gått runt och tyckt synd om mig själv. Idag mår jag pyttelite bättre (förutom huvudvärken från helvetet) men bestämde mig för att ta en riktig vilodag så jag orkar arbeta med projektarbetet imorgon när jag förhoppningsvis är ännu lite bättre. :) (är ledig på måndagar♥)
 
 

Svar på frågorna!

Skriv lite om dina konst-inspirationskällor! 
Hela världen är min inspiratinskälla, haha. Nej men jag har aldrig riktigt haft någon direkt inspiratinskälla. Dock så märkte jag när jag skrev en presentation om Ulf Löfgren att jag nog undermedvetet har inspirerats av honom.
 
När "började" du teckna? 
Jag har tecknat sen jag kunde hålla en penna, men började väl rita "på riktigt" i typ sjuan tror jag! 

Vem är din förebild? 
Oj, svår fråga. Jag antar att jag har flera förebilder, men ingen som jag ser som min förebild. Men alla som har uppnått sina drömmar är förebilder för mig. Eller folk som följer sina drömmar. Blir så less på alla som säger att man inte kan uppnå det man vill i livet. Kan man visst!

Hur funkar det egentligen med dreads, det som växer ut måste man väl "dreada" eller fixar det sig av sig självt? 
Det är bra om man virkar in gåret litegrann i rötterna, men själv gör jag ingenting just nu. Jag är för lat, haha!

Hur länge har du och Micke varit ett par?
Officiellt så har vi varit tillsammans i fem månader om en vecka. : ) Men vi har varit ett "par" i mer eller mindre ett halvår typ.
 
Var köper du alls dina snygga kläder? (ÄLSKAR DOM) 
Oj tack! Handlar för det mesta på Kappahl och Lindex, men vissa plagg kommer också från Indiska och Urkult :)
 
Vad lyssnar du på för musik? Favoritartist?
Jag lyssnar på i princip all musik. Min musiksmak är sjukt konstig, tro mig! Dock så har jag olika perioder för olika stilar, just nu lyccnar jag mycket på Sigur Ros, Mari Boine och Ravi Shankar. Mitt absoluta favoritband är Lustans Lakejer! (dock mestadels deras skiva En Plats I Solen) Infected Mushrooms är också en stooor favorit. Lyssnar på dom när jag har svårt att somna. 
 
Har du några bra tips för när man ritar porträtt? 
Alltså, egentligen inte, men ett tips är att se ansiktet som en abstrakt sak, så att man lättare får in de små personliga sakerna i ansiktet. Och att man ritar mm för mm istället för stora ytor på en gång!

Har du några syskon? 
Ja, jag har en storasyster (Evelina) som bor i Arjeplog! Jag och min syster är som bästa vänner. Vi berättar allt för varandra och ingen står oss närmare än varandra. I sommar så flyttar hon också förhoppningsvis till Umeå! 

Vad ska du ha för frisyr när du tröttnar på dina dreads? 
Jaa du.. Svårt att veta! Men just nu så längtar jag efter långt, fluffigt hår.. Fast jag vill ha typ alla frisyrer just nu. Mmmh.. hår..
 
Har du någon idol, isåfall vem? :)
Idol... Njae. Alltså, jag har väldigt svårt för att idolisera folk. Väldigt. Svårt.
 
 
När kommer du och hälsar på i Arjeplog?
Snart, Evelina, snart!!
 
 
Favoritklädaffär? 
Kappahl! (mainstream, jag vet, men dom har fina kläder.) Zapata i Stockholm har fina kläder också. :3

Hur började du måla/rita?? 
Jag har ju som sagt alltid hållt på med konst, så jag vet inte. Om man går efter Freuds teorier så är det väl för att mamma lät mig leka med maten när jag var liten. :) Tack mamma!

Vad vill du bli (förutom konstnär)? :D
Många saker! Jag vill öppna ett fik/café/chillställe/butik, starta ett konstnärskollektiv, leva som en bonde, bli inredningsarkitekt, och en massa andra saker. 
 
 
Hur högt var det högsta kaplatorn du byggt? ;) 
Haha, så högt som det på förra bilden tror jag faktiskt!

Tränar du ofta? 
Nu har jag ju varit sjuk sen i höstas, men när jag är frisk så tränar jag regelbundet 3-4 ggr per vecka.

När började du va intresserad av att fota? :)
När min kompis Silje hade skaffat en digitalkamera och vi var ute och fotade. det var när vi gick i sjuan eller åttan. Sen skaffade hon en systemkamera och då fick jag låna hennes då och då tills jag skaffade en egen! Så, det var tack vare Silje som jag är intresserad av foto. 
 
 

Playtime!

När alla andra är ute på krogen eller är på fest så sitter jag hemma och bygger kaplatorn, men jag klagar inte! Långt ifrån. Trivs hur bra som helst. Vad gör ni denna fredagskväll? 
 
P.S.! Ni får ställa frågor anonymt också :) (förra inlägget)
 
 
 
 

Time to do some asking

"Du har inte blooooggat!" "Du bloggar aldriiig" "Kan du inte blogga oftare?" Får jag höra typ varje dag. Men det finns inte så mycket att blogga om när man är sjuk hela tiden. : ( Är ju på min sjätte förkylning nu. Woopwoop. Men jag gör mitt bästa för att blogga så ofta som möjligt( och att jag inte bara skriver typ "nu äter jag glass."). 
 
Nej men vet ni vad? Jag tycker att vi ska köra en liten frågestund! Det har jag inte haft på vääääldigt länge. Sååå om det är någonting ni funderar på eller om det är någonting ni vill veta/veta mer om, så fråga nu! Gör ett inlägg av det ikväll eller imorgon : ) Frååga pååå! Ju fler desto roligare.
 

Pecanpie

Linnea: Vi borde baka pecannötspaj någon gång, Julia!
Jag: Åh jag har alltid velat baka det ända sen det där avsnittet i..
Båda: TRUE BLOOOD! ÅÅÅHH HAHAHHAHAHH
 
Har ni sett det avsnittet? (SPOILERVARNING) När Sookies farmor har dött, och Sookie sitter och gråter och äter upp en pecannötspaj som hennes farmor bakade innan hon dog. Det ser SÅ gott ut. Dock så är det en hemskt sorglig scen också.. gråter varje gång. Det bara forsar ut.  
 
 
Letar desperat efter samma recept som den där pajen är gjord efter. Hittar ingen som ser lika god ut! För någon gång så ska jag och Linnea definitivt bake en sån, äta den direkt ur formen och lyssna på depp-musik. Mys!

Luftigt

Sista terminens schema är ju inte helt fel så att säga.. Det här ska jag klara av!
 
 
Nu(om en minut) så ska vi ha sista redovisningen i det sista momentet för bild. Sen börjar konstnärlig tillämpning, då vi ska fokusera helt och hållet en hel termin på ett verk(eller fler om man vill) :D 

I'm happy and I know it

Precis nu. Just precis i denna stund så kan jag säga att jag är lycklig. Varför vet jag inte! Det kom ett litet lyckorus, bara sådär! Love it. 
 

Första stressfria helgen

I helgen så har min älskade Micke varit här, och vi har bara tagit det lugnt, på högsta nivå. Hans tåg var inställt i fredags så han kom ganska sent= ingen bio på fredagen. Men i lördags så tog vi tio-bussen in till stan, åt lunch på Taj Mahal och kollade på The Hobbit! Vi hade dom allra bästa platserna. Längst bak på en upphöjdnad, med ett räcke som man kunde he fötterna på! Filmen var superbra och fin, men Gollum var bäst. :3 
När vi kom hem så åt vi och somnade vid sex-tiden... Hah. Dock så klev vi upp vid tio, kollade lite på stjärnorna och såg på film. (vi älskar film). Igår så klev vi upp vid tolv och åt english breakfast, det var mysigt ^^ Han åkte hem till Sundsvall klockan tre och så såg jag på film resten av dagen x) Slapp helg som sagt! 
 
Igår kväll precis när jag skulle gå och lägga mig så gick jag och mamma ut och kollade om det var något norrsken då- och det var det! Största på länge : D Stod ute ganska länge och beundrade det. Det är så sjukt häftigt. 

Mer stjärnor

Sitter på skolan och gör klart alla sena uppgifter, så jag kan spendera heeela helgen med min Micke! ♥ Ikväll ska vi äntligen gå och se The Hobbit! På tiden det. Får ladda upp ordentligt med godis n' stuff så man klarar av att sitta still i tre timmar, heh.
 
Började om på min målning igår och.. ja, valde ett väldigt enkelt motiv så att jag hinner klart idag, men det känns inte så kul att målningarna vi gör nu ska hängas upp på skolan sen...skäms. 
Här är iallafal hur den ser ut nu;
 
Usch. Inte klar än dock!

Sur Julia.

Fick bara VG+ i Foto. VG+!! Kunde jag inte ha fått MVG-? D: Balle. Motivation; gone.
 
Bild som jag tog på Urkult 2011.

Lite blandade inpirationsbilder

 
 
Berättade ju förut att vi håller på med oljemåleri på bilden just nu, det är det längsta, största och sista momentet. Vi ska vara klara innan tisdag nästa vecka och jag ska börja om på min idag.. (dumt, jag vet) Fick ett sammanbrott igår när jag målade, gav upp och la mig mitt på golvet i ateljén. När jag tvättade bort färgen från händerna sen så kändes det som att det var blod och att jag precis hade mördat en målarduk. Prestationsångest på hög nivå! 
 
Måste ha kommit på ett helt nytt motiv som ska vara inspirerat av en annan konstnärs målning, innan kl ett idag! Så... om någon har något tips så tar jag gladeligen emot det.

Tog mig ut och fotade lite till

 
Fast ni borde vara ganska less på dessa stjärnbilder vi det här laget kanske?

Ibland måste man få skriva av sig.

Sitter och funderar på hur jag ska orka med den här sista terminen. Det hjälper heller inte att tänka att det faktiskt är den absolut sista terminen i grundskolan. För det är fortfarande lika jobbigt och jag är fortfarande lika trött. Jag orkar inte ens skapa, vilket gör mig deppig och stressad. Alla i min klass har utvecklats hur mycket som helst det senaste året, alla är svinduktiga. Medans det känns som att jag fortfarande står på ruta ett. Jag har knappt utvecklats alls sen första året, för att jag inte har haft orken till varken läxor eller konst. Förstår inte hur jag har klarat de andra åren..? Det är och kommer alltid att vara ett mysterium. 
Medans alla skriver om allt de har gjort under det här lovet varit med kompisar, festat, varit ute i naturen, åkt skidor m.m. så sitter jag här och kommer på att... Jag har inte gjort ett skit. Var försvann all tid? Och ork? Trodde man skulle vara utvilad efter lovet, men icket. Har sovit extremt mycket och bara legat och stirrat på väggarna i tre veckor nu, och jag är tröttare än någonsin. *djup suck* 
 
Nej usch vad deprimerande det här lät! Jag är faktiskt väldigt glad, bara trött och stressad. : ) 
 
Hur känner ni inför skolstarten? 
 
 
Släpade mig ur min dvala i förrgår och gick ut i fem minuter(var äckligt kallt och jag tog på mig för lite kläder) och tog ett par bilder på stjärnhimlen. Blev sådär. Fotade även månen från mitt fönster, för den var så gul och fin!

Fotoportfolien

Nu är jag klar! Tror jag. Det suger att vi bara får använda bilder tagna 2012.. Har så mycket fina bilder från tidigare! Men.. vad tycker ni? Någon bild som borde bytas ut? De fyra första är "styrda" bilder, de andra är helt valfria. : )
 

Änglalik

Har arbetat med min fotoportfolie(som ska vara inne på söndag) de senaste dagarna, bara suttit och kollat igenom en massa bilder och redigerat, så har inte haft så mycket att blogga om. 
Mamma kom in på mitt rum i eftermiddags och påpekade att jag verkligen såg "ledig" ut. Antar att hon syftade på pyjamaströjan jag har haft på mig 24/7 de senaste fyra dagarna, det otvättade håret som har varit uppsatt i samma knut i en vecka och faktumet att jag suttit fastklistrad i min säng i flera dagar. Tog det inte som en komplimang, haha! Nej men... det är så sjukt skönt att vara ledig för en gångs skull... har såklart fortfarande tusen saker jag måste göra, men jag måste iallafall inte vara i skolan.. skönt!
 
Har bara en bild kvar till portfolien nu, sen ska jag bara skriva textdokumentet till och sen är jag klaaar! 
Här har ni en bild som jag har suttit med de senaste timmarna;
 
Nu är det sussningssdags, men kommer nog att stanna uppe ett tag till och kolla på spökvideos på youtube eller något. Godnatt på er! 

Creepy clown

Det här läskiga huset kan man se på haga i Umeå. Kissade nästan på mig när jag såg det. Det där vill man inte se när man går hem ensam i mörkret på kvällen! 
 

Vi börjar året med inte en så stor smäll

Sitter fortfarande i sängen, inlindad i täcket med film rullandes i bakgrunden. Idag ska jag göra absolut ingenting. Första dagen på året idag då. Wihoo! Nä, inte så exhalterad egentligen. Mest bara trött. 
 
Var som sagt på fest at Siljes place igår, vi kom, vi såg, vi skildes åt. Nej men det var fett trevligt, mycket fint folk! Eftersom det var nyktert för mig igår så utnyttjade jag situationen och terroriserade folket på fyllan istället. Hehe. Det var kul!  
 
Känns lite konstigt att det står 2013 överallt nu.. skulle vi inte dö 2012..?
 
 
Det var olyckligtvis mulet ute igår så det blev inte så mycket fyrverkerier...trist. Men nyår kommer ju igen!

RSS 2.0