They will not control us, we will be victorious


Godmorgon världen!

Och Happy Halloween!!! 
Väckte Anneli idag av att brassa på volymen på högtalarna och spela I Feel Good av James Brown, dansa, sjunga med, rulla upp gardinen och hoppa lite i sängen. Då vaknade hon : D
 
 
Haha, inte fager kvinna alltså!!

Bombudududu

Vi har legat i sängen exakt hela dagen idag. De enda stunderna vi gått härifrån är när vi lagat mat, gjort fika eller gått på toa. Så sjukt...skönt. Länge sen man spendera en hel dag i sängen! Men våran lilla koja är ju så mysig så man kan ju inte lämna den. 
Dagen har bestått av Svampbob, Spice Girls, filmer såsom Autumn in New York(vi grät fett mycket, den filmen är inte nådig) och Burlesque. Vi har även ätit pepparkakor, lussebullar, mandariner och druckit glögg-te. Julen är häääär! Heh. Thaimat blev det till middag också. Nu vet ni!
 
 
Imorgon är det HALOOWEEEEEN! Wohoooo! Längtat som bara den. Ska ut på Lokal. med Anneli och Johanna, kommer bli GRYMT! Funderar fortfarande på vad jag ska klä ut mig till, men det fixar sig nog. TAGGAAA!

Le château á la Julia e Anneli (bästa franskan där)


Årets pumpa!

Godmorgon folket!
Har sovit 12 timmar inatt, så sjukt skönt... Vaknade dock fyra inatt av att Anneli fortfarande satt med iPhone:en i handen och typ... lekte med den. Och så frågade jag om hon fortfarande var vaken och konstaterade att klockan faktiskt var fyra (vi la oss vid tolv) och hon ba: " Va.. ja, jag vet inte, okej, wow. Då vet jag... mhmmhgggr.." Och nu påstår hon att hon typ inte ens kommer ihåg det. Haha. Söt-Anneli! 
 
Vi sitter fortfarande i sängen (som förövrigt just nu är en stor koja :3 ) och lyssnar på musik, myser och bara.... andas. Skönt!
 
Igår karvade jag årets pumpa också! Den var lite missbildad, så jag fick arbeta utifrån dess.. stabilitet. Den blev mycket vacker. Dock så är den mycket mindre än vad någon av mina pumpor någonsin varit, men dom har ju så högt kilopris! En normal pumpa för 200 spänn liksom. Nej.  
 
 
 
Vad gör ni en morgon som den här? 
 

Älskade vän

Igår kväll vid typ tio så kom min älskade Anneli hit. ♥ Vi åt bacon, kollade på Svampbob, rökte vattenpipa och lyssnade på julmusik!. Det går inte att ha tråkigt med Anneli, älskar henne!
 
 
Anneli är precis det jag behöver just nu.

Sushi-söndag med Valdemar!

Hade planerat hur länge som helst att äta sushi med Valdemar men det har alltid kommit någonting i vägen! Men igår så hade vi båda äntligen tid, och det var hur trevligt, mysigt och gott som helst. Saknar att umgås med honom. Måste göras oftare!
 

Bildare kan också festa

Klassfesten var hur kul som helst, way over my expectatinos! Vi bondade som aldrig förr, sjöng bohemian rhapsody-allsång, snackade skit om lärare och dansade. Minnesvärd kväll! Gillar min klass lite mer nu.
 
Och det var ju som sagt obligatorisk utklädnad, så Micke var pirat och jag själv klädde ut mig till någon slags 1800-tals pingla. Mycket vackört!


VAD FAN HÄNDE HÄR?! Sjukaste bilden jag sett! Silje blir så OTROLIGT vacker på bild, haha! ♥
 
Tagga julfesten nurå?!

Umeå jazz 2012

..det ägde. Lyssnade på världens coolaste band innan Micke kom med tåget. Emil de Waal & Spejderrobot hette dom, en snubbe som spelade trummor och en som var DJ. Kan inte beskriva med ord hur bar det var, jag satt och hånlog, skrattade och gungade med hela konserten. Underbart. Köpte dera två skivor efteråt också, och dom var hur trevliga som helst! (fick båda skivorna för halva riset, heh.)
 
Nu ska jag och Micke ta bussen in till stan och senare ikväll gå på klassfest! (med halloweentema) : D Bilder kommer imorgon . ) Vi har världens coolaste utklädnader. Hehe.
 

Screentryck försök ett

Fick tag på tyger och tryckfärg ändå, efter många om och men! Dock så hade den enda svarta färgen som fanns torkat, så det fick bli rött.. Blev inte så nöjd över resultatet, så får väl *suck* göre en ny ram efter lovet.. Haha åh. Grymma värld.
 
 
Vill cokså säga att jag har helt slutat orka att redigera bilderna som jag lägger in här, hoppas att det är acceptabelt!

BLARGH

Åh så sjukt irriterad just nu. Slutade skolan för 40 minuter sen så jag skulle vara uppe på bilden och göra screentryck, MEN det är inga lärare här! Lyckades hitta vaktmästaren som kunde öppna tryckrummet men insåg då till min fasa att tryckfärgen är förvarad i lärarnas personalrum.. Blargh. Det jobbiga är att en av lärarna sa att hon skulle vara här idag, men är inte det! Hate it when that happens. Har ingen aning om hur jag ska lösa det här. 
 
Men två bra saker: Cola och MVG på franskaprovet!
 

Tjschaopwew babapwewe bwowow bauwoaoao hie drururr

Fick reda på världens kuligaste sak idag som lyste upp hela det här året, jag blev så glad att jag fortfarande inte kan sluta le! Jag fick nämligen veta att jag ska börja ta sånglektioner efter höstlovet! WOHOO! Ställde mig i kö för bara något år sen så jag trodde ju inte alls att jag skulle få en plats, men de fick jag! Lycka på hög nivå. 
Att det blev tacos till middag idag var ju inte heller så fel. Men trots att allt känns så bra just nu så måste jag fortfarande göra läxor, så nu ska jag bosätta mig i sängen med datorn i knäet och skriva så fingrarna blöder. :)
 
När jag inte kommer på en rubrik till inlägg brukar jag skriva låttexten jag hör för tillfället, men just nu lyssnade jag på dupstep, därav den konstiga rukbriken.
 
 
Hah. Matbild. Sexigt.

Vem sa lillördag?

Detta är alltså mitt och Annelis sätt att fira lillördag.
 
 
Teatersminkning, fetmat, peruker, flams och ost. Det bästa som finns. Vad gör ni denna onsdag?

First rays of the new rising sun

Just nu känns allting lite bättre. Solen skiner och jag har lyckats göra klart tre(!!!) skoluppgifter och har bara två kvar, och sen är det lov! Och som ett stort plus i kanten så ska Anneli följa med hem ikväll, kan det bli mycket bättre? 
 
Ikväll ska det mysas på hög nivå! Har vi tur så kanske det är stjärnklart också..? Nämen, tända ljus, gomat, mysmusik och filmtittande. Det blir asbra!

Vad gör jag nu då?

Nu har jag väntat i mer än bara några minuter! Flera timmar!
 
Sad Julia is sad.
 
 

Good times, bad times

Pluggar, tränar, ritar, målar, äter, sover, dansar, andas, skrattar, ler, gråter, lever. 
Det är väldigt mycket just nu och jag försöker att göra det bästa av det. Men med rätt folk, rätt musik och rätt stämning så blir allt bra! Och en kopp te på det så behåller sig lugnet också. Ikväll måste jag rita och plugga hela kvällen. Annars kommer jag aldrig att hinna med allt. *andas in* Nu kör vi!
 

 
 
-oredigerade bilder-

Åh Anneli, jag älskar dig.

Hade en jättemysig kväll med Anneli i söndags kväll. Vi sov över hos min pappa och lyssnade på musik, sjöng, fjantade oss och åt skräpmat. Hur mysigt som helst. Det är alltså helt omöjligt att ha tråkigt när jag är med Anneli!
 


 
 
-oredigerade bilder-

Suddig, glad och konstig Julia. Med en anneli.


Älskade morbror

Har inte bloggat i helgen för det har varit så mycket att göra. Har varit med släkten, för i lördags var det min morbror Owe's begravning. (försöker att skriva någonting fint just nu, men han var för fin för att jag ska lyckas så jag lämnar det som det är.) 
Fick förfrågan om att rita porträttet som skulle stå vid hans kista. Och självklart så gjorde jag ju det, för var det någon som uppmuntrade mig till min konst så var det Owe. 
 
Men hur som helst så var det en väldigt vacker begravning och jag är så glad att jag har den släkten jag har, dom, ni, är underbara. ♥ Älskar er alla!
 
 
Har väldigt många, fina bilder från i lördags, men valde att bara lägga upp dessa. Världens finaste släktingar! (alla är inte med på bilderna)
 
 
Ta vara på livet ditt, du har bara ett. ♥

Vårt toapapper har börjat fundera över livets stora frågor.

Kom precis hem från schtän, har haft franskaprov(som gick ganska bra faktiskt!), nutida konst där vi fick läsa om arg feminist politik (inte min kopp te) och sen hade vi seminariegrupper om projektarbetet. Vilket påminde om att jag har såå mycket att göra. Förbannade projektarbete. 
For och gymmade, simmade och bastade efter skolan också, så. skönt. Nu ska jag äta mitt första riktiga mål den här veckan, sen blir det back the the drawingboard för att bli klar med teckningen! 
 
 

Skolkonst

Basquiat-inspirerad målning. Gjord med oljekritor, torrpastell och akrylfärg. Den är  lite större än ett A3 tror jag.
Det här är ett linoleum-tryck! Själva linoleum plattan som man trycker med tog typ 7 timmar att rista ut.. Hade förväntat mig ett bättre resultat.

Nu. Nu tog orken slut.

 Jag tror aldrig att jag varit så här trött i hela mitt liv. Blicken flimmrar, musklerna lägger av till och från och jag går in i "zombiemode" då och då, motvilligt. Det här med skola och projektarbeten och naturkunskap och allt sånt där jobbigt känns bara onödigt just nu. Jag har nog mycket att tänka på. Även fast jag har slut på ork så måste jag fortsätta, även fast det känns fysikskt omöjligt. Men jag har franskaprov imorgon och det kan jag inte fantisera bort. Även om jag önskar att jag kunde det. Önskar att jag kunde fantisera bort exakt allt just nu, bara stänga av, sova. Fuck you måsten.

 
 
 
 

Sista klassfotot- BL3


Den senaste veckan har jag

  • Haft så äckligt ont i tandköttet/munnen/huvudet/kroppen att jag endast kunnat leva på flytande föda.
  • Varit hos tandläkaren
  • Åkt buss i sammanlagt tio timmar
  • Haft ständig feber i fyra dagar
  • Haft långhelg i Arjeplog (kunde inte åka hem för jag hade feber)
  • Haft The Grudge-maraton med min syster
  • Gosat med kattungar
  • Blivit fotad
  • Fikat med Anneli
  • Sjungit canon i bussen med Anneli
  • Kollat på stjärnorna (med Anneli)
  • Fotat stjärnor
  • Fångat snöflingor med tungan
  • Ätit ost från tuben, lyssnat på julmusik och ritat
Lättare att göra en lista än att försöka förklara allting i en sammanhängande text. Har ju som sagt inte orkat blogga i helgen eftersom jag varit sjuk.
 

Glazing at the stars

Ikväll var det så otrooooligt stjärnklart... ni vet så där så man kan se vintergatan. Man kan inte göra annat än att bara älska det. Stjärnor är underbara. Och galaxer. Och planeter. Och världen i allmänhet. Underbara.
 
Ikväll var även första gången som jag fotade stjärnor! Det var svårt (har inget stativ...) men hur kul som helst!
 

Tar en paus

Har inte orkat blogga dom senaste dagarna, för jag har haft så mycket att göra + att jag blivit sjuk.. Tandköttsinflammation och feber och grejjer. Är iallafall i Arjeplog just nu hos systern min och vi bara.. chillar. Har haft feber ända sen jag kom hit, så här händer det inte så mycket! Men nu vet ni iallafall att jag lever. Typ.
 
 
 

Zandalee

Såg en väldigt vacker film igår, när jag inte kunde somna. Zandalee heter den, gjordes 1991. Den har bara 4.2 i betyg på IMDB, men jag tyckte iallafall att den var väldigt bra. (Jag och IMDB brukar inte tycka lika så ofta) Bland annat Nicolas Cage och Steve Buscemi är med i filmen, och jag avgudar dom båda så det är nog en av anledningarna varför jag gillar den här filmen. En annan är att den utspelas i New Orleans, och det spelas jättefin musik. Och alla har jättefina kläder. Argh. Underbar film helt enkelt! Se den!
 
Haha. På omslaget så stod den att det är en "erotisk thriller". Intressant va? 
 

Bloppis!

Hittade lite kläder som jag inte använder, tänkte att jag kan lägga upp dom här, se ifall någon nappar!
 
Asskön (mag)kort jacka med världens mysigaste luva.  Lite trasig i fodret, men det går att sy igen! 
Strl 12 (skulle säga M-L) 
50:-
Jag lovar, världens mysigaste jacka...

En "rockig" jacka med dödskalleknappar och säkerhetsnålslagningar. Skitsnygg och jätteskön. Kan användas som vinterjacka eftersom den är lite fodrad. Köpt på rockzone i Stockholm tror jag.
Strl L (M-L)
150:-

Helt vanlig svart kofta från Rut m.fl. Använd typ tre gånger?
Strl L (Men skulle mer säga M)
50:- (köpt för typ 350:-)
Stor och mysig orange/svart stickad tröja. Har inget minne av att jag ens använt den! Från Monki.
Strl L
150:- (som sagt, typ helt ny)
Special offer! Jättesöt babyrosa lolitajkol, vit underkjol och babyrosa puffiga underbyxor med rosetter på. Använder inte dessa längre, men dom är i superbra skick!
Passar M-XL skulle jag tro (resor i midjan)
Detta är alltså TRE plagg. 
Kjolen- 200:-
Underkjolen-70:-
Underbyxorna- 250:-
Eller alla tre för 500:-
 
 
 

Idag är en dag

Ligger hemma i sängen och febrar mig.. har mått riktigt kasst idag! Var i skolan hela förmiddagen, men sen gav jag upp och ringde efter hämtning. På vägen hem mådde jag så konstigt och dåligt att jag visste inte om jag skulle skratta, skrika, gråta eller hoppa ut genom fönstret, så jag satt bara tyst och bad till gud att det skulle gå över. 
Ibland är ju livet lite jobbigt. Men sen finns det ju rena lakan och kall mjölk och då blir allt bättre.
 
...hur har eran dag varit?
 

Lalalalalala liife is wonderful

Har haft en underbar helg med finaste Micke. Igår så for vi in till stan för att fira mina kusiner som fyllt år, och då träffade vi även pappa, Tora, William och lite annat fint folk! Blir alltid så glad när jag träffar Tora. Och William. Och pappa. Och släkten. Åh jag blir så glad av er alla! Älskar mina vänner och min familj ♥
 
 

Första bilden!

Blev klar med första bilden till utställningen idag! Första bilden blev på min älskade pappa.♥
 

Ma Chambre à coucher.

Fick en förfrågan om att göra en rundtur genom mitt rum, och det skulle väl kanske vara kul? Så.. ja det kan jag väl göra! Har typ två rum som sitter ihop med varandra, och båda är ganska små så det blev svårt att fota= många bilder. Så brace yourselves - photobomb incoming! 
 
Här är en överblick över hur (sov)rummet ser ut! Skrivbord, soffa, fotöljer, säng, tv, och en himla massa smågrejjor.
Min älskade säng! Har egentligen alldeles för många prydnadskuddar ( 10-15 st? ) , tar ungefär 6 minuter att bädda min säng, och det är ganska länge om man tänker efter! Vissa bäddar väl inte ens sängen? Men... det är mysigt, och fint. Så jag behåller dom! Och så har jag två ybermysiga filtar också. : 3
Här är "soffhörnan"! Mer kuddar. Och grejjer. 
Mitt smink/hårgrejjs/parfymskåp! det är egentligen ett spritskåp, hittade det i stugan och tyckte det var fint, så det fick flytta in till mig. : ) På skåpet är en del av min teddybkörnssamling, haha. Har säkert 20 björnar, bara på rummet. Solfjädrar samlar jag också på! Och torkade blommor. Och parfymflaskor. O.s.v... Extrema samlare nästa?
Här står jag och fixar mitt hår varje morgon, eller ja, fixar min lugg. Hah. Ni kan även se min fina, rosa ukelele som jag bara kan fyra låtar på : )  Och så alla mina blommor..
Här är mitt prydnads/underklädes/sakersomaldriganvänds/pappers/tidningsskåp xD 
Som sagt så är jag väldigt bra på att samla på mig saker. 
Eh...ja.
Datahörnan! Fast använder mest skrivbordet till att rita, eftersom jag brukar sitta i sängen när jag använder datorn : >
Min skräckfilmssamling♥ Juste, samlar på skräckfilmer också! Haha. Är även lite skräckböcker där också. : > Notera att jag gillar att sätta upp alla biobiljetter också. Alla. Dom är fina.
Här mina damer och herrar, precis här, spenderar jag ungefär 70% av min tid! I sängen! Har en gammal fettoteve och en massa fina bilder och annat mojjs som jag kan kolla på när jag inte har någonting att göra. : ) Ni kan även se min rökelselåda(den lilla avlånga, bruna saken) och en massa ljuslyktor, allt för att maxa mysfaktorn ;)
Lite blandade saker på skrivbordet. Vattenpipa(kääärleeek), askkopp, pennor(och diverse saker), plunta, planta och mer ljus.
Min djembe ♥
Här är garderooben, där jag förvarar mina kläder, väskor och halsband : ) På insidan av dörren sitter även skolfoton från 100 år tillbaka (typ).
Alla halsband! Samlingsobjeeekt
Nu rör vi oss mot andra rummet! (den här bilden är tagen från min säng) Och ja, jag har världens största klocka. Här kan man även se mina älskade skivor ♥
Min målar/ritarhörna : ) Och en gitarr som har fem strängar och är fruktansvärt ostämd. (jag spelar icket gitarr) Och mer ljuslyktor! Och ljushållare (eller vad det nu heter?)
En hylla där jag förvarar mina målargrejjor, och kolpennor och sånt. Går alltid in i den här och lyckas riva ner böckerna(som förövrigt är typ astronomi, spå- och fantasyböcker) när jag går in på mitt rum! 
Och till sist "hallen"! Vi har så liten hall vid ytterdörren så jag valde att förvara alla mina ytterkläder här : ) (förutom de skor jag använder mest)  Och ja, jag har chockrosa väggar. Det är coolt. Metal. Hardcore o.s.v. 
 
 
Så, det var väl det hela! *pust* Ni får fråga om ni tycker jag har missat något, eller om det är någonting ni undrar. : > 
 
Och vad tycker ni förresten? : D

Ritar, sover, äter, pluggar och börjar om.

Direkt när jag kom hem från skolan idag så la jag mig raklång på sängen och somnade. En timme senare klev jag upp, åt lite rester och fortsatte sen att sova. Älskar hösten, men what's up med denna trötthet?! Inte okej!
 
Sitter och ritar på utställningen nu iallafall, för hur trött jag än är, så måste jag hinna med att göra den klar. Och jag har knappt börjat. Snart klar med första porträttet dock! Heja mig.
 
 
 
Någon fler än jag som är sjuk trött på hösten?

Dog vs. Lemon

 

Franska och lektionsklotter

Köpte en fin bok på urkult som jag skulle ha som skissbok. Det blev min franskabok istället. Och nu är den lite av båda! Fin är den hursomhelst. 
 
 

Rubrikjävel

Hemmadag idag, blev sjuk igår kväll/natt så blev ingen skola för mig! Har istället rensat svamp och varit på en kort höstpromenad. Nu lagas det mat och sen ska det ätas och ännu senare göras läxor! Hrmpf... läxor...
 
Idag är också första dagen på typ månader som jag har byxor på mig! De ni!
 

Höst i trollskogen


Dumma RAW-filer..

 Har märkt att mitt nuvarande photoshop inte kan ta hand om RAW-filer från nya kameror.. : < Sög. Så nu har jag en massa bilder som typ inte går att använda. Men har tappert försökt att rädda några av dom (fast blev dålig kvalla).
 

 
Har alltså hållt på med kroki idag! Tycker det är hur kul som helst. Lärorikt också. Men hatar att våra lärare insisterar på att vi ska ha typ 73 0000 1-minuts och 30-sekunders poser.. Inte kul. Fattar ni hur stressad man blir när man ska rita en hel kropp med rätt proportioner på 30 sek? Jag som tycker att 10 minuter är för lite.. Menmen! Ska inte klaga, det är ju kroki trots allt. : )

RSS 2.0