Maträtt nr.100, Iduns kokbok 1932

Stuvad kalvhjärna
(f. 6 pers.)
1 kalvhjärna
1 lit. vatten
2 tsk. salt
2 msk. smör (40 gr.)
2 msk. tjock grädde
salt, vitpeppar, ingefära
Beredning
Kalvhjärnan får ligga i vatten, vilket ofta bytes, så att allt blodet drages ur. Den blancheras, se n:r 42 i 20 min. och lägges upp på sikt; när den är kall, rensas alla hinnor bort och hjärnan hackas med kniv på ett skärbräde. Smöret fräses i en kastrull, hjärnan lägges i och fräses väl, varefter grädden samt kryddorna tillsättas och stuvningen får ett gott uppkok. Den hälles upp på varm karott och garneras mer små krutånger (stekta vetebrödskivor). Serveras till smörgåsbordet.
Mums.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0